TIPS

·    Het grootste kado dat je je kinderen kunt geven is dat je als ouder aan jezelf werkt. Dit betekent dat je naar jezelf kijkt, waarom je doet wat je doet en denkt wat je denkt. Gewoon mens zijn. En vooral ook openstaat voor de patronen in je leven. Wat heb jij als kind beleefd en meegemaakt, hoe ben je opgevoed, wat zou je kunnen veranderen. Aan jezelf werken is een levenslang voorrecht en kado voor jezelf en je kind. Veel plezier en geluk! *************************************************************************

kj  Zorg dat je echt samen bent als je als gezin bij elkaar bent. Hoewel we ons gezin elke dag zien, zijn we vaak niet echt samen... wat is SAMEN vandaag voor jou? Hoe laat je dat zien?***************************************************************

STILTE

Rust. Stil zijn….klinkt zo eenvoudig.

Je aandacht houden bij dat wat je doet. Niet 2 dingen tegelijk doen.

Licht.Aangeraakt worden door het licht. Het licht van de zon reflecteert het licht van het goddelijke. Dat zit in ieder van ons. Ons doel is dat we daar weer contact mee maken. Licht mogen ontvangen en licht mogen zijn.

Praktisch betekent dat: voelen wat je voelt, denken wat je denkt. Niet op een ander projecteren. Begin bij jezelf. Kijken met een open hart en een open geest naar de ander begint bij onszelf. “Revolutie” van de tederheid. Teder, zacht en lief kijken naar jezelf. Wat voel ik nu, wat denk ik nu. Daar even (minstens) een minuut bij stilstaan voordat je reageert op de ander of op je kind. Alles begint bij de STILTE. Neem elke dag minstens 5 minuten om helemaal STIL te staan, STIL te zijn.

Alle pijn, verdriet, boosheid, blijdschap, tederheid, alle gevoelens mogen er zijn. En ze zijn er om ons iets te laten ervaren. Te laten ervaren wie we op DIT moment zijn. Kijk naar jezelf, luister naar jezelf. En vanuit dat licht dat je op jezelf schijnt kun je je licht schijnen op je kind. Op je partner, je vriend, je collega. Alles begint in jezelf. Iedereen is alleen met zichzelf. Je leert de ander alleen maar echt kennen als je eerst jezelf leert kennen. En gelukkig hoeven we dat niet alleen te doen. Er is altijd hulp van het goddelijke, het spirituele. Dat wat we niet kunnen zien en waar we soms niet meer zo verbonden mee zijn, maar wat er altijd is. Ga op zoek, maak verbinding met het goddelijke in jezelf, zodat je beter weet wie je bent en waar je bron zit. 

Ik wens mezelf en iedereen toe: voel het licht je omstralen, laat het bij je binnenkomen. Ervaar hoe het je van binnen helder maakt en ervoor zorgt dat je steeds meer helderheid krijgt over wie je zelf van binnen bent. Zodat je er dan helemaal kunt zijn voor de ander.

Een stille en lichte dag gewenst !

Hartelijke groet, Annemarie


Pagina printen